26.10.2023
Ana-Maria Butuza
Ploua cu găleata. Și-a dat jos geaca și amândoi, ghemuiți sub ea, am ajuns, fugind, la casa bunicii lui. Un miros de închis amestecat cu lavandă uscată plutea în încăpere. Un pick-up și câteva viniluri, într-un colț. Poze de familie pe pereți, o lampă pe gaz și câteva dantele lucrate de mână. E o casă mică, veche. Și cam dezordine. Nu am timp. Mi-a spus stânjenit. A deschis câteva beri la cutie pe care le-am băut fără grabă la gura sobei, așa încât ce a urmat, a fost o continuare firească a lucrurilor.

Roxana Catana Tarhon
Te-am văzut aseară, fată, mergeai spre Cișmigiu cu bunică-tău; frumos din partea ta că-l mai scoți din casă pe ăl bătrân. Nu, fatăă, e iubi al meu; suntem împreună de două luni. M-a cerut ieri de soție; ne căsătorim peste 3 săptămâni; să prindem luna de miere la Paris toamna; e superb. Da', fată, cam poți fi fii-sa. Nu, fatăă, copiii lui au peste 40 de ani. Și să vezi, tot zic despre mine că îi vânez averea; habar n-au ce-i dragostea adevărată. Orice-ai zice tu, eu zic că-i boșo. Nu-i boșo, fatăă, e retro.

Arthur Ianoși
Deconstructism sau haos controlat? Sunt ca un Guggenheim în renovare. Ruginită, ca un piercing uriaș în coasta unui Adam modern. O fachiră care a-nghițit metale grele sau care a supt de la o lupoaică gigant, de bronz, pentru că niciodată nu a crezut în Romulus și Remus. Sunt mama amazoanelor de azi. Varianta feminină a colosului din Rhodos. O Afrodită imensă fără sâni. Peste câțiva ani o să fiu muzeu de piese de schimb pentru noile prototipuri sapphoniene. Tronez în mijlocul Lesbosului. 2052.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus