27.10.2023
Laura Stanciu
Nu prea știi să faci avansuri. Treci cam repede la acțiune, îi răspunse porumbelului care se rotea în jurul ei. Să ne cunoaștem întâi. Uite, eu locuiesc la etajul 1, într-un bloc de 4. Am închiriat pervazurile și grilajele de la 3 camere, confort 0. Grilajele sunt din fier forjat. Doamna Anton, proprietara, se ocupă de curățenie. Dacă te gândești la ceva serios, prefer să nu locuim la 2 sau mai sus. Contează cartierul, locuința și vecinii. Burlanul e una, betonul e alta. Tu cu ce vii în relație?

Mihaela Popescu
Ia dosarul de pe birou și îl răsfoiește. Proba numărul unu: cotorul de măr de lângă coșul de gunoi. Granny Smith. Vor confirma la laborator ADN-ul. Proba numărul doi: eșarfa Griffindor din cuier. Intri să sustragi o colecție de cărți dar uiți eșarfa, asta nu ar face un fan adevărat. Proba numărul trei: jocul Lego nedesfăcut. Pune dosarul la loc pe birou. Se ridică de pe scaun și se uită pe geam. Cum au intrat dacă este grilaj? Ana, știu cine este vinovatul. Ok, Sherlock, să ne culcăm acum, este târziu.

Radu Gramatovici
Era să mor azi-noapte. Nu te cred. Să mă crezi. Cum? Strâns de gât de mâinile unui monstru ieșite printre gratiile unui canal de scurgere. Ce căutai acolo? M-am oprit deasupra lui să vomit pe drumul pe care mergeam de obicei cu Iulia, după ce băusem toată seara așteptând-o să intre pe ușa barului și rămăsesem în fața ochilor doar cu imaginea ei pe ecranul televizoarelor din spitalele prin care alergasem toată după-amiaza să-l caut pe tata. Și cum ai scăpat? De cine? De monstru. Nu ți-am spus că l-am înecat în vomă?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2023, grupul are 11.950 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus