02.11.2023
Dan Banu
Ea respira ușor în perne în ritmul atingerilor lui. El îi mângâia spatele gol și fierbinte. Îi abia atinse umerii, îi răscoli puful nedeșteptat de pe ceafă, apoi degetele-i alunecară, alergându-se unul pe celălalt, de-a lungul coloanei, până la dealuri. Precum clapele unui pian erau vertebrele ei moi. Do-mi-re-la șopteau oasele sub atingerile lui delicate. Și degetele alergau bucuroase înapoi până la Atlas și Axis, pentru a avea de unde să se întoarcă. Dor-mi-era scânceau fericite oasele femeii.

Cristina Daniela Dumitru-Pascal
Era surd. Și adora muzica. Dar, mai ales, o iubea pe ea, pianista cu degete lungi și parcă transparente, care cânta prin gesturi. Puțin aplecată spre claviatură dădea impresia că dansează cu notele. Așa auzea el melodia, prin mișcările corpului ei. Într-o zi a așteptat-o cu un buchet imens de crini în brațe și înainte de a încerca să rostească, cu greu, ceva ea îi puse o mână pe buze, iar cu cealaltă își acoperi propria ureche. Și au înțeles că trupurile lor aveau aceeași coloană sonoră. Pe care numai ei o auzeau.

Alex Caragian
Lapona Enigel Ungi cu gel manichiuristă online. Cu cât ești mai departe, cu atât e mai scumpă oja parapsihologică. Face unghiile la Webcam prin bol de cristal și de murături. O aplică prin depunere particulară de particule atomice. A absolvit secția amatori de fizică cuantică a microbiologiei spațiale și a citit rezumatul la Coelho, unde zice că dacă îți dorești ceva cu adevărat, universul conspiră. Așa că își dorește tare-tare ca universul să se conspire pe unghii când i le fluturați la laptop.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus