04.11.2023
Tavi Tone
Idolul meu în viață e Nea Mirel, ultimul chioșcar din cartier, singurul ce nu s-a lăsat înfrânt de concurența corporațiilor ce-au împânzit orașul, dar nici de ofertele tentante de a-și vinde spațiul unor lanțuri de farmacii, pariuri sau jocuri de noroc. Cum mai merge treaba vecine? Mama lor de lepre, toată ziua îmi pun reguli noi, taxe și controale. Dar nu mă las, mor cu ei de gât, auzi? Faza bună e că se desființează fiscul, tocmai ce-am primit un plic de la ei pe care scrie: Ultima înștiințare.

Arthur Ianoși
Se spune că fetele seamănă cu tații și băieții cu mamele. Bă, nu, fals. Eram deunăzi într-un magazin cu cea mică, roșcovană, pistrui, energie cât 12 Duracell-uri. Aș dori și eu un pachet de. Tati, Idolul meu nu fumează, mă întrerupe ea. Și aș mai dori o sticlă de. Idolul meu nu bea alcool. Vă rog și. Idolul meu știe să spună povești. Anaaa, gata, stop. De ce urlați la ea, doar sunteți idolul ei? Nu, doamnă, i-a luat mă-sa un I-Doll de la Apple și acum mă toacă mărunt toate trei. La care doamna: Ați văzut filmul Megan?

Marilena Demian
Din păcate, era profesor doar la seria A. La noi preda o comunistă plicticoasă. Pe când orele lui erau ca un carusel în care bei o cupă de șampanie. Știu pentru că mergeam la cursurile lui, chiulind la ale noastre. Filozofia a devenit cel mai frumos joc al minții, pentru cum reinterpreta lumea pentru noi, pentru ieșirile spectaculoase din amfiteatru, lăsându-ne cu ochii lipiți de tabla pe care era un singur cuvânt - soli/t/d/ar. Câțiva ani mai târziu s-a aruncat de la etaj. Lumea cea nouă nu avea cum să îi încapă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

1 comentariu

  • Idolul
    Vio, 18.12.2023, 23:19

    Într-adevăr, era minunat! Cred că era cel mai cult și carismatic prof. din toată facultatea (deși nu era deloc aspectuos), dar când deschidea gura și începea să predea… se deschidea cerul!…
    Sinuciderea a intervenit în urma unor dezvăluiri din media - referitoare la tatăl său…
    Oricum el rămâne în inima noastră k un mare dascăl! Dumnezeu să îl aibă în pază!

Publicitate

Sus