07.11.2023
Andra Toropoc
Ca un prost, crezusem că suntem forma perfectă a lumii, dar eram legați doar prin cătușele sclipitoare de pe degete. N-am avut înțelepciunea de-a ști că iubirea trece și m-a durut de moarte când te-am găsit cu prietenul meu. Vibrația voastră în patul nostru, geamătul tău în umărul lui, privirea ta în ochii mei. Cuțitul v-a străpuns pe-amândoi deodată, ca o săgeată de Cupidon, ironie a sorții. Ești frumoasă, dâre de sânge îți lipesc șuvițele de păr bălai în jurul gâtului ca pe-o ultimă bijuterie.

Ruxandra Donose
Inel, inel de aur, cântă Fărâmiță, țambalul îți ciupește rărunchii, scripca îi vorbește sufletului pe limba lui. Părul cu briantină, papionul și omenia poveștii din cântec, te lasă gol goluț cu simțirea ta. Eu te-aș iubi copilă-ă, părinții nu mă lasă-ă. Îți aduci aminte de prima iubire, care te-a lăsat învârtit într-o răscruce, de acolo ai mers pe drumul către care s-a întâmplat să privești. Că lacrima ce-ți curge în anii tinereții-i nu este alinare ci întristarea vieții-i. Îți mai torni un păhărel și cânți și tu.

Caterina Tudorache
Fă, dă ce stai cu bot dă ieri? Nu vreai mașină scumpă? Vrut, luat băiatu\' la prințesa dă inima mea. Hai dă la regele tău un pupic. Dă microfonu\' să dau dedicație la boxă la sufletu\' meu. Fată, acu\' plângi. Mă faci să o pun pe a bătrână să dea în cărți să aflu ce vrei. Știi că mă doare inima. Fă, mă faci să te bat. Ce papucii tăi vrei. A, vrei să te măriți. Ai dă viața mea. Și tu, fă. Toate vreți la avere, să stați pă banii mei. Nu pot, fă. Nevastă-mea nu mă lasă. Hai, dă un pup. Nu vrei ceva dă la Șanel?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus