08.11.2023
Tavi Tone
Mai știi Lenuțo când te-am sărutat prima dată, la tine-n păpușoi și tu m-ai întrebat dacă o să rămâi gravidă? Aveam telefon celular, tu nici nu știai ce e ăla, râdeai de mine că umblu cu telecomanda în buzunar. Apoi te-am dus la Dubai să te impresionez, am dormit în hotelul ăla cu pluș pă jos unde tu te descălțai la intrare? Ți-am luat inel din aur alb cu diamant de la Cartier și m-ai certat că m-a fraierit arabu, că aurul e galben ca mămăliga. Da mă Gogule, fusăi proastă, da dacă nu eram, nu te luam pă tine.

Alex Caragian
Îți știu fiecare bucățică a corpului, chiar și cu ochii închiși de atâția ani lumină. Nu aș putea să mă rătăcesc pe relieful tău, nici într-o gaură neagră. Ok, chiar eu te-am proiectat de la zero. Sau chiar de la mai puțin. Ești tot ce mi-am dorit pe lume, pentru că te-am creat pe măsura nevoilor mele. Egoist, dar practic; dragostea a dispărut odată cu omenirea. Curând vom ajunge la noua noastră casă. O să-ți placă, are un câmp de diamante ce levitează în juru-i. Și îi cuprinse mașinal degetele.

Nicolae Popescu
M-a umilit, a șters cu mine pe jos. Nu m-a văzut, nu mi-a simțit vreodată emoțiile, totul era despre el, narcisicul. Iar pentru Vlad, băiatul nostru, avea doar reguli și pedepse. Nicio privire bună, nicio vorbă de îmbărbătare. A plecat pe un iaht, cu iubita lui bogată, care-i mângâie zilnic ego-ul. M-am angajat să le fac curățenie. Aș fi putut să nu mă deghizez, nici nu m-ar fi băgat în seamă. Am terminat treaba, am trecut iute pe lângă el. E pe punte. Îi strig de pe mal: Ai un inel în buzunar. Grenada e în. Buuum.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus