10.11.2023
Beatrice Chivu
Sun Mi plutea prin hăul spațial în nava mamă. Designul ei feminin era perfect. Genetic ajustată, mintea nu avea loc de bias-uri cognitive. Mediatorii chimici erau reglați ca să nu facă loc depresiei. Atingerea fusese abolită. În camera ei antiseptică privea filme alb-negru cu oameni din trecut care se sărutau, se certau, dădeau naștere copiilor în felul acela abject. Deodată un lichid i se prelinse spre obraji. Simțea atunci cum că ar căuta ceva visceral, un foc dinăuntru dar nu-l putea numi. Rulă un program de debug.

Costică Tihan
Cositorul se toarnă de frică, descântecul e de la mine, dar leacul de la Maica Precista, ne-a asigurat baba dezgolind cei câțiva dinți răzlețiți prin gură. Să rămâi Costicî curat, luminat, ca di la Maica Domnuli lăsat. A pus cositorul în vasul cu apă, apoi i l-a dat mamițichii cu un aer solemn. Ete, vezi tanti Neacșo, asta-i frica. O ții trei zile, ș-apăi o arunci cu ochii închiși unde s-a nimeri. Frica a fost dusă acasă, ascunsă într-o bucată inertă de cositor. Eu încă mă caut printre descântecele babei Stanka.

Iulian Stoica
M-am străduit să fac un ansamblu de opt camere video dispuse pe o sferă, așa încât filmul înregistrat proiectat pe un ecran sferic să redea realitatea așa cum o văd eu. Ansamblul mă înconjoară ca o cochilie robotică pentru că am integrat servomotoare și dispozitive de control computerizate. Mă simt mândru de realizare și filmez sute de ore din interiorul dispozitivului. Realitatea așa cum o văd EU, se numește proiectul pe care vreau să-l compilez din filmările mele. Unde este EU, mă întreabă asistentul AI.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus