11.11.2023
Silvia Ștefan
Arunc în bagaj niște haine și câteva cărți. Nu-l umplu, oricum peisajul mă va ține ocupată. E fain cu trenu'. Ajung în Bușteni, mă cazez și mă întind în pat. Pe geamul larg deschis intră vântul, umflând perdeaua. Ies din trupul meu și plimb o Silvie jucăușă pe vârfurile cabanelor. Cu grijă, să nu îi julesc tălpile în șindrile. Lăsasem jumătate din inimă după horn. A dispărut. Revin în pat și apoi o caut prin foile romanului. Nu dau de ea. Sorb vin fiert, îmi amintesc că m-am plantat ieri în tine. Oare ce faci acum?

Gabriela Rus
Ai jucat vreodată leapșa în multivers? Cel mai amuzant este să îți tachinezi variantele, mutându-le obiectele dintr-o lume în alta. În timp ce un eu își caută stiloul dispărut (cum naiba, sunt sigură că acum o oră era fix aici, care mi-ai furat stiloul?), alt eu se trezește cu un instrument de scris bizar, dar vag familiar (cred că am mai văzut cândva așa ceva, dar cum a ajuns aici?), un eu scrie o poezie și altul o găsește în caiet. Problema este că am uitat de unde vin și încep să confund lumile.

Florentina Ghițescu
M-am îndrăgostit. Azi-noapte, în vis. Se făcea că dansam cu un băiat, cumva îl știam dar nu știu dacă era cel la care mă gândesc acum. Dansam. M-a strâns în brațe și m-a tras către el. Nu știu ce a fost, ritmul, atingerea. Muzica nu mi-o amintesc. Și apoi m-a sărutat. Nu mi-a trebuit mai mult. Am fost atinsă de starea de grație. A fost pentru un moment, dar senzația a persistat și la trezire. Am de făcut mâncare și să am grijă de copii acum. Nu poți să fii într-o permanentă stare de îndrăgosteală. Sau poți?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus