17.11.2023
Gabriel Rusu
Auzi iubita, oare cum se îmbracă extraterestrele? Ce-ți veni pisi, alea sunt varză, n-au nici păr în cap, sunt vai steaua lor. Stau toată ziua la cheremul farfuriilor zburătoare. Păi mie mi-a spus mama că o femeie independentă nu are ce căuta în bucătărie. Să-i fac eu mâncare lu' ăl meu? N-ai să vezi asta. Dacă îi e foame ia GL-ul și mă duce în oraș ca să îmi etalez ultimii stiletto. Auzi și tu, extraterestrele. Pe orătăniile alea nici Valentino nu le poate face atractive. Nu m-aș da după trendul lor, fată.

Ionuț Morariu
Vasile era călător vechi pe drumul ce leagă cerul de pământ. Urca și cobora nesmintit treptele văzduhului. Se dezbrăca de trup ca de-o haină și pornea urcușul. Sfinți, îngeri, demoni și chiar un heruvim i-au fost tovarăși pe cale. Schimbau o lacrimă, o înjurătură de mamă și își vedea fiecare de hramul lui. Al său era să adune cu arcanul sufletele rătăcite prin vămile preaînaltului. Ieri, un drac de fată i-a dat brânci de pe scara virtuții. Furișase o privire sub rochița inimii ei.

Gheorghiță Mircea
Pisi, cum adică, precum în ceruri așa și pe pământ? Păi îngeraș, cere să se împlinească voia lui de către oameni pe pământ, așa cum aceasta este împlinită în cer de către îngeri. Stai puțin, atunci nu îmi mai spune îngeraș, nu cred că el îi pune pe îngerași să îmbrace slip de piele și să primească cravașe peste fund. A, nu, asta e pedeapsa pentru ca ne-am lăsat duși în ispită. Și știi bine cum m-ai ispitit când te-am cunoscut. Ei, Pisi, vrei să zici că nu ți-a plăcut? Așa că, gata, prea te crezi Dumnezeu. No idols.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus