17.11.2023
Laura Bercean
Am plecat de la biserică zâmbind, pentru că atunci când preotul a rostit cuvintele de final ale rugăciunii, mi-am imaginat un concert epic. În deschidere, Amy Winehouse. Apoi, pe rând, Freddie Mercury, Jimi Hendrix, Prince, Janis Joplin, James Brown cântând din nou sublim cu Pavarotti, Bob Marley, Johnny Cash, Tina Turner, David Bowie, Jim Morisson. Și la închidere, neapărat un rock and roll nebun cu Elvis. Așa sper eu că e acolo, în Cer - concert. Și dacă este așa, pot zâmbi. Că tata are bilet.

Arthur Ianoși
Sărmana nu știa ce să mai facă. Era a treia oară când Licu încerca să ajungă la stele. Lumea-n târg șușotea că-s blestemele lu' bărbată-su, că nu l-a îngropat cu haine noi, guri păcătoase, doar pământul le-ar fi putut opri din cleveteală. Degeaba l-a dat cu mir înainte să scapete soarele. Într-o noapte cu lună plină, Licu văzu o stea căzătoare și se gândi că ce e sus e și jos. O urmări cu privirea și-o zări cum se ascunde în fântâna de pe uliță. Își înfășură lanțul după gât și se-aruncă în întuneric să o prindă din urmă.

Monica Bologa
Înainte de somn, îmi spun mereu rugăciunea sub plapumă. Doar că am o problemă, până să ajung să spun Așa și pe pământ, adorm. Ruga mea rămâne mereu neterminată. Aseară, am fost la un tip. Toate bune și frumoase, ajungem în pat, apoi, în focurile pasiunii îmi zice: Plutesc precum în cer. Iar eu mă trezesc spunând în gând, cu ochii închiși: Așa și pe pământ, Pâinea noastră cea de toate zilele dă-ne-o nouă astăzi, etc, etc. La sfârșit m-a întrebat dacă am terminat. Oooo, daa, în sfârșit. Păcat că n-am avut orgasm.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus