18.11.2023
Beatrice Chivu
Era prima oară. Nu o mai făcuse până acum. Simțea palpitații și un nod in stomac. Ceilalți bărbați o credeau experimentată. Credeau că a făcut-o deja până la vârsta de 30 de ani. Picături de apă șiroiau dinspre tâmple, pe spate și pe sâni. Pulsul îi creștea. Privirile lor o urmăreau cu subînțeles. Se întrebau ce e cu ea. Ea privea spre cer, dar în stânga camion, în dreapta, TIR. Mâinile strângeau volanul. În loc să o bage în a șasea era să o ducă în marșarier. Era prima oară când conducea pe autostradă.

Ina Moldoveanu
Crezi în viața de apoi? Adică eu să mai trăiesc și-n ceruri? Nu este destul cât am păcătuit pe pământ? Dar poate ne transformăm în stele, cerul pare din ce în ce mai luminat. Lasă, lasă, mai bine îngrășământ pentru pământul ăsta, că e din ce în ce mai secătuit. Idealurile pentru poeții în mizerie și pentru cei care mai cred în ceva. Bunicule, eu cred că te reîncarnezi într-un măgăruș. Măgar am fost întreaga viață. Mă, tu citești prea mult pentru vârsta ta. Spune-i mă-tii să-ți ia un telefon. N-ai și tu o bicicletă, ceva?

Liviu Rusnaciuc Petru
Într-un timp în care timpul nu știa să treacă, sus au dat și ei, au luat și ei până s-au căpiat devenind pro și anti într-un spațiu plin de nonsens. Între timp timpul ajunse la pubertate și-și dorea o timpă a lui. Se uită tridimensional și n-o găsi, așa că băgă iar zâzanie între coloși de-au început ăia să se flocăie până s-a iscat un mare big bang. Atunci unul mai colosal a luat i-ul de la timpă și l-a făcut â. Timpului nu i-a plăcut tâmpa și, infinit, a decretat precum în cer așa și pe pământ.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus