19.11.2023
Paul Dârvariu
Așa mă simțeam până acum câțiva ani. Adică liber, senin și lipsit de griji. M-am luat după Cocuța: Grigore, hai să facem și noi un copil. Mi-a trebuit copil mic, la bătrânețe. Abia scăpasem de pempărși și dinții de lapte, că am intrat într-o fază și mai nasoală. Nu-i zi de la Dumnezeu să nu mă pună ăl mic la încercare: ba cu regula de trei simple, ba cu teorema lui Pitagora, ba cu Peneș Curcanu. Azi m-a dat gata cu o întrebare: tati ce-i ăla clitoris, că trebuie să scriu o compunere despre el?

Titela Durnea
Li s-a dus vestea cu iuțeala vulturului. Îi caută oameni de peste șapte coline. Se zvonește că-i suficient să inspiri aerul din ograda lor și te vindeci de beteșug trupesc și sufletesc. Mulți s-au ostenit să le afle secretul, gândindu-se la niscaiva poțiuni, ritualuri, cordoane eterice. Cei cinci își duc nestingheriți traiul zilnic. Umblă desculți prin iarbă. Zâmbesc mult și sincer. Spun mulțumesc și te iubesc. Sunt familia Anghel. Fără h. L-a înghițit ofițerul când a scris certificatul tatălui.

Elena Fermuș
Te-ai găsit să pleci taman când toamna era mai nebună, iar eu eram amețită de mirosul gutuilor. Știu, nicio lacrimă din lume nu biruie chemarea cerului. Nici lacrimile mele n-au făcut minuni. Nu te-au oprit din drum. Boala mușcase totul din tine. Și-n toată durerea trupului, ai rămas senină ca un cer de vară. Ai tors fuiorul până la capăt. I-ai lăsat dorul și ai plecat. Dar am știut c-aite-ntorci cumva la mine. Ca o gură de rai pe plaiul meu păcătos. Un du-te-vino prin visele mele.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus