22.11.2023
Vlad Mușat
Da, suntem celebra trupă care ține spectacole ieșite din comun. Totul a început acum 10 ani, pe când eram clopotar la biserica din sat. O duminică ploioasă. Preotul vorbea despre Pilda Samariteanului Milostiv și eu ascultam de afară. Un zgomot a întrerupt acea stare. O mașină luxoasă a călcat un pui de pisică. Ferească Dumnezeu de mai rău, a zis preotul. Deși nu era cazul, am tras clopotul o dată, într-un mod diferit și a ieșit un sunet pe care nu mi-l pot scoate din minte. De asta fiecare melodie începe așa.

Gheorghiță Mircea
Când tata punea coadă la secure o făcea cu aceeași atenție cu care astrofizicienii îndreaptă telescoapele către frontierele universului. Zicea: De nu îți faci lucru pe mâna ta, degeaba, unde te uiți acolo trebuie să se ducă securea, nu alături, nici câș, adică strâmb. Fix. Ținea în mână lui mare metalul negru, plimba degetul pe tăiș și zâmbea ciudat. Cuțitele și topoarele lui de Cugir erau renumite. La noi în casă, de secure și de cuțitul de înjunghiat porcul nu se atingea nimeni. Celelalte le ascuțea colegul său.

Andra Toropoc
Mă uitam la colega cea mai drăguță din liceu, însă cei 25 de ani de la absolvire parcă o descompuseseră. Părul odinioară blond era un smoc de smoală în vârful capului și ochii aveau chenare cenușii. Cântase folk, acum vorbea de band-ul ei cu riffuri demonice și degetele-i cu capete de mort tremurau pe paharul cu vin. Nu s-a ridicat să danseze, era singură la masă și m-am dus să o invit. Adormise cu capul în piept și-am zâmbit amar, pe ceafa transpirată un tatuaj o eticheta: Porn Piece Cold Kiss.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus