27.11.2023
Arthur Ianoși
Azi sunt mai aproape de viermi decât de fluturi. Ieri eram mai aproape de tine. M-ai avut la picioare implorând. Mâine? Mâine va fi la fel ca azi. Genunchi zdreliți și resemnare. Până și Lucică a căzut în capcana propriei Lumini. Și-a băgat singur lanterna în ochi vrând să fie peste toți și toate. EL nu l-a iertat. Probabil nici tu nu o s-o faci. Pentru că am vrut să fiu peste toate, chiar dacă m-ai prins doar peste una. Nu ai înțeles poligamia. Nici Big Bang-ul și nici Gangbang-ul. Da' și când m-oi ridica.

Cecilia Fofiu
Poc, trosc. Sună țigla, geme casa. Ce-o fi măi bărbate, bate gheața în miezul nopții, Doamne ferește-ne de rele. Poc, trosc. Încremeniți în sperietură holbată din vârful patului se-nghiontesc care să iasă afară. Poc, trosc apoi mormăieli și gemete. Își fac anevoie curaj și ies în tindă. Ea îmbrobodită, el în izmene cu opaițul pâlpâind. Curtea toată morman viu. Ca pe derdeluș pe o rază de lună cad buluc draci mari, mici, negri, suri, în tânguieli și vaiete amarnice afurisind că au fost izgoniți din iad pe pământ.

Laura Stanciu
Au căzut rachete și bombe. Au căzut blocuri, case și oameni nevinovați. Au căzut soldați la datorie. Suntem în șoc, spune Daniel. Nu mai vrem să vedem sânge. E prea mare numărul morților. Suntem înmărmuriți, spune Galia. Ne doare tot ce se întâmplă, spune Nadav. Vom reuși, cântă soldații în timp ce flutură drapelul. Am Yisrael Chai, scandează mulțimile. Vom elimina teroriștii. Experții politici apar la televizor. Să nu fim naivi și idealiști. Știm încă din Iliada. În lume nu va fi niciodată pace.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În noiembrie 2023, grupul are 12.090 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus