25.01.2024
Bună tuturor! Noi suntem The Strizzers, un proiect de rock alternativ din București. Dacă la final de 2022 povesteam cum ne-am făcut debutul, 2023 a fost anul în care am crescut ca proiect, am trecut prin tot felul de experiențe și am ajuns să ne cunoaștem mult mai bine atât punctele forte cât și limitele.

The Strizzers (foto: Ioana Raluca - Năluca)

Cum am mai povestit prin interviuri, viața pe scena de rock alternativ din România a unei trupe 100% independente poate fi uneori dificilă. Chiar dacă iubim foarte mult ceea ce facem, 2023 a fost un an surprinzător în care ne-am lovit de o groază de obstacole și am învățat tot atâtea lecții.

Probabil cel mai "greu" lucru pentru noi a fost să identificăm acele momente când toți cinci (oameni diferiți, fiecare cu job-uri de zi, alte proiecte și familii) suntem disponibili pentru concerte, respectiv pentru toate pregătirile premergătoare unui concert (de la repetiții la organizarea evenimentului, promovare, deplasări și cărat scule etc.). Cu toate acestea, am reușit ca în 2023 să avem 13 concerte, dintre care 6 au fost în afara Bucureștiului. Pentru unii poate părea mult, pentru alții puțin. Pentru noi este o cifră mai mult ca perfectă, dat fiind că ne-am propus o medie de un concert pe lună, ceea ce am atins chiar cu un mic surplus.

Cel mai important eveniment din viața trupei The Strizzers pe anul 2023 a fost cu siguranță lansarea albumului de debut, Some Kind of Hero, eveniment care a avut loc pe 11 noiembrie în București, în Clubul I-auzi Una.

Albumul Some Kind of Hero conține o poveste a experiențelor și emoțiilor trăite de noi în București și nu numai, puse pe ritm de rock alternativ. Piesele explorează o paletă largă de sentimente și trăiri, de la speranță și entuziasm, la iubire și dezamăgire, la furie, rebeliune și multe altele, experimentate rând pe rând, iar apoi luate de la capăt, într-un labirint în care opțiunile se intersectează și se ramifică. Muzica noastră a preluat energie și inspirație din experiențele avute de-a lungul timpului în agitația cotidiană, fapt pentru care ne descriem stilul ca fiind "rock urban".

Următorul pas, desigur, după lansarea albumului, este promovarea acestuia, motiv pentru care am făcut mai întâi o oprire la Radio Seven, la emisiunea prietenului nostru drag Robert Tache, iar ulterior ne-am urcat în mașini tot necesarul și am pornit către Sibiu și Cluj. A fost prima ieșire cu două concerte în același weekend și îndrăznim să spunem că a fost un succes. Ne-am simțit extraordinar în ambele spații, iar publicul a reacționat foarte bine la muzica noastră.

Pentru 2024 ne dorim să promovăm în continuare albumul Some Kind of Hero și îndrăznim să visăm la scene din ce în ce mai mari. Sperăm ca muzica noastră să ajungă la și mai multă lume și vă invităm și pe voi, dragi cititori, să ne ascultați. Dacă vă place ce auziți, nu ezitați să ne dați de veste pe paginile noastre de social media, unde suntem activi constant și ne crește inima de fiecare dată când ne descoperă cineva nou!

Din inima orașului,
The Strizzers

* 
Așteptăm topurile / retrospectivele amintirilor voastre din anul 2023 în word, cu diacritice (nu uitați un titlu și o fotografie reprezentativă pentru unul din momentele anului 2023), pe adresa [email protected]. Vă așteptăm cât aveți nevoie pentru a scrie. Un prim termen orientativ este 31 ianuarie 2024, dar nu ezitați să ne scrieți și mult după acest termen. Mai multe detalii despre acest fel de top în invitația de aici. Pe scurt: prima și singura regulă e că nu e nici o regulă, puteți scrie despre tot ce v-a rămas în minte și suflet din 2023. Vă rugăm să duceți vorba mai departe, trimițând invitația și spre prietenii voștri. (Redacția LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus