Marian Benone Mihai
În '96, când a fost adus primul computer la noi în mănăstire, cum l-a văzut, stareța Virginica a dat fuga la mine și mi-a zis să lucrez cu el, pentru că eu știam cu șoricelul. Când eram mic, nu ne-am putut permite animale de companie și eu mă jucam cu șoriceii. Apăs pe un buton și se deschide fereastra, izbindu-se de perete, probabil de la curent și bătea un vânticel năprasnic. Văd că scrie să creez new folder, unde trec numele maicilor și ce le-am face, era o mănăstire mixtă. L-a citit ÎPS la vecernie, accidental.
Cecilia Fofiu
Au confirmat, îi spun încruntat, în 2 vin pe strada asta. Păzim împreună sau pe rând, întreb. Cu rândul, zice harnica de nevastă-mea. Astfel noaptea de revelion cu o șampanie în mână patrulez pe aleea blocului. Un cățel în lesă mă marchează, apoi țopăi printre petarde. Bine că nu e frig. Ziua fac schimb cu soața la trei ore, de apuc să mai moțăi. Noaptea următoare totul normal, câțiva bețivi mă înjură. Dimineața vin băieții. Învârtim febril amândoi în containerul inteligent. Uite-l, dosarul nou cu zece mii de euro.
Denisse Oana Rădoi
Pe primul meu calculator îl chema Putzu. Era luat din primii bani câștigați. După ce am instalat XP-ul, am partiționat hard-ul și l-am organizat în 2 foldere. Primul era de muzică și se numea Fără zahăr, iar al doilea era cu filme și se numea Alte Dietetice. Primul film văzut a fost A Beautiful Mind. Apoi Dogville, The Hours, Girl Interrupted. Atât de tare m-a narcotizat ideea dietei mentale a nebuniilor frumoase, încât am aplicat-o drastic până la reușită. Era singura mea șansă de a nu mai fi urâtă.
Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).