01.02.2024
Arthur Ianoși
Am dus-o la restaurant, la o degustare de vinuri. Mi s-a strepezit privirea când am văzut-o cum își bagă limba în pahar, ca atunci când încerci timid, cu piciorul, apa din piscină, într-o zi toridă de vară. Într-un final ne-am decis să comandăm paste. Când i-a cerut chelnerului cuțit, să le taie, am știut că e doar frumoasă. Prietenul meu avusese dreptate. Blind date-ul e o loterie. Ar fi trebuit să folosesc Tinder. Mi s-a părut mai incitant site-ul ăsta fără poze, doar cu descriere. FoldHerNow.

Marian Bircea
Dosar nou. În sala clubului o mulțime de tineri asistă la proces. Oraș muncitoresc, o grevă de două săptămâni a unei secții. Scrisorile trimise distruse sau cenzurate, să nu afle cumva Republica de îndrăzneala oamenilor muncii, cărora li s-au interzis până și deplasările în interes de serviciu. Cenzura gândului. Procurorul, aer marțial, face rechizitoriul cu voce de stentor. Cum v-ați gândit să incendiați sediul P.C.R. cu jumate de litru de benzină? Inculpatul se întoarce către complice. Ți-am zis că trebe un kil?

Alex Caragian
Deschide o fereastră nouă, lasă raza de soare să pătrundă în viața ta. Șoarecele e-n dreapta de obicei. Uneori în stânga când dreapta e ocupată. Dosar nou. Fă rășină. Era la îndemână. Tot dreapta. Cu mâneca suflecată precum canalul. Primiți cu scriitorul? Mânați plugușorul și mutați mașina că blochează. Mai adu-mi o bere. Fără zahăr. Sunt la cură. Balneară. Cu balenele. În abisul albastru dau din coadă de pește. Cânt ca sirena fără top pe fundul Mării Meridionale. Mână, birjar și după în noapte.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus