31.01.2024
Silviu Banciu
Se supraîncălzește în ultimul timp. Da, dar ți-am zis că ai resurse limitate. Cum să nu îți ajungă un spațiu de un Terra? Uite, numai în folderul ăsta ai peste 8 miliarde de fișiere. Știu, dar chiar am făcut curat în folderele animale și natură sperând că se va mișca mai bine. E plin de conflicte și viruși, folderul ăsta, omenire. Da, dar nu pot să îi dau încă format. Vreau să știu deznodământul. Atunci nu pot decât să îți adaug progrămelul ăsta nou de optimizare. Dă click dreapta, new folder, apoi redenumire. AI.

Bogdan Sebastian Burjan
Haide, fă-te comod. Dă-mi și cămașa să o pun la spălat. Îți mai torn un pahar între timp. Începe să mă doară capul. Spuneai că ești iarăși obosit. Bea. Să te relaxezi. Tot anul ai plecat în delegații. Mi-a povestit Ana tot. Mi-a trimis mesajele, pozele, chiar și clipul de acum 2 nopți. A montat ea o cameră în dormitor. Să-mi bag. Ți-ai tot băgat. Uite, aici, pe desktop, new folder, să știi și tu. Vreau să plec. De asta ți-am pus și al doilea pahar. Plin ochi. Nu-mi găsesc telefonul. Știu. La mulți ani. Și râde sec.

Nicolae Popescu
Vera, Pricop, Tincuța, fiica lor și iubitul ei, Mbombo, stau la masa de Revelion. Prichi e negru de supărare: cum, fata lui frumoasă cu urâtul ăsta din Congo? Cum s-o scape de el? Tincuța zice că-l place, Vera spune să-i lase-n pace. Dar Pric nu e-mpăcat cu ideea. Își îneacă amarul într-o carafă cu vin de Ciumbrud. Bate cu lingura-n pahar, se ridică, se uită fix la Mbombo: Îmi doresc în Noul An. Se aude soneria. Cine-i, Vera, colindătorii? Nu, un bărbat și-o femeie, seamănă cu Mbombo și tot repetă: cuscri, cuscri.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În ianuarie 2024, grupul are 12.500 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus