01.02.2024
Florentina Ghițescu
Chiar dacă îi zice nou, o să adun în el doar chestii vechi. Mi-am făcut un obicei, curățenie generală în laptop. Nu le arunc direct la coș, mai întâi le transfer într-un dosar nou. Pozele astea nu mă îndur să le șterg, am lucrat mult și la prezentările astea de carte, dacă o să-mi trebuiască ceva de la congresul ăla? Se pare că nu pot să arunc nimic, măcar cu hainele și încălțările mă păcălesc că le folosește vreun amărât, dar cine are nevoie de amintirile mele? O să cumpăr un hard extern.

Andra Toropoc
Artificiile și vocea gravă a Ninei erau parte din tradiția lui. Ca și pregătirea șampaniei și-a paharelor, multe cândva, doar două de-un timp. Oftă atent la muzică și la vârful creionului pe care-l ascuțea, trebuia să fie ca nou când caligrafia pe-o coală albă cifrele anului abia venit. Sorbi din paharul lui închinând spre vedenia lui dragă, te iubesc mereu, știu că m-aștepți. Zâmbi recunoscător durerii din piept care-l acapară cu totul, doar discul vechi mai zvâcnea blocat pe platan, it's a new dawn, it's a new day.

Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Ea, la pupitru, cu gura până la urechi. Andrei îi cuprinde pe sub bancă gleznele cu genunchii. Detaliu pe care Mihai nu l-a prins. În Vamă, cu nisip în păr și-n chiloți. În brațele celui mai frumos băiat din lume. Mihai face poze. La Crucea de pe Caraiman. Îmbujorată. Tocmai a zis da. Mihai a imortalizat momentul. Ea, într-o rochie albă care o strânge ca naiba. Alături, Andrei. Fotograf e Mihai. Cntrl+A. Move to New folder. Clic dreapta. Rename? Nu. Delete. Andrei s-a mutat cu Mihai, iar ea va reînvăța să trăiască.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus