02.02.2024
Ana Maria Dobre-Nir
Iți spun cu mâna pe inimă că Universul nostru a luat naștere printr-o gaură neagră. Uite, am atât de multe probe, toate notițele mele de peste ani. Trebuie să mă crezi, că nu vorbesc aiurea. Nu suntem doar călători prin spațiu, suntem mai presus de miracol. Și atunci, la ce să-ți petreci timpul gândindu-te la singurătate, la ziua de mâine. E vulgar. De ce nu mă crezi și râzi ca prostul? Bătrânul lovi agitat oglinda, cu pumnii. Asistenta l-a găsit plângând și rănit în palmă. Domnul meu, v-ați tăiat pe linia vieții.

Sanda Vaideș
Unde au dispărut, Vasile, bucatele pentru Revelion? Nu mă fă să fac avece, că deja mă ia cu furnicături. Am muncit la ele trei nopți, că ziua merge rău netu' și numai eu știu cît am răscolit în gugăl și mi-au lăcrimat ochii pe ecran să adun poze să le postez pe 31 decemvrie să crape rînza-n cumnată-mea din Spania că ce masă pricopsită am pregătit. Sofico, mustăci deșănțat Vasile, pune masa și scoate conserva aia de pateu și-ți spun unde-s. Le-am ascuns eu într-un new folder, doar doar faci și tu o iahnie.

Amalia Melnic
Scrie. Trebuie să scrii. Despre ce să scriu? New folder, new chapter, New York, New Me. O să scriu despre vecina nebunatică de deasupra. Soțul ei, Petrică, e plecat în America, Dumnezeu știe de când, poate de vreo 20 de ani, are un obicei ca în jur de patru dimineața să se certe cu el și are un arsenal de injurii, ceva de speriat. Toți vecinii suspectează că el are o altă familie acolo. Dar ei încă îi trimite bani. Să renoveze apartamentul. Să își pună silicoane și să meargă vara la piscină.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus