03.02.2024
Octavian Neculai
Poate cǎ este deosebit de greu să te afli în fața unui "New folder", e ca și cum te afli în fața unui câmp gol, pe care ar trebui să-l lucrezi într-un fel sau altul. Nu este obligatoriu, dar ar fi păcat să-l lași să se umple de buruieni. Așa că vei încerca să semeni aruncând, după ce ți-ai făcut degetele lamă de plug și ai răscolit cât ai putut pământul, câteva semințe pe care le aveai în buzunar. Le aveai în buzunar pentru ziua când va veni momentul să semeni ceva pe câmpul gol din fața ta.

Adina Drag
Am cunoscut-o aseară, la petrecere. M-a făcut să mă transform dintr-un nemernic în ceva și mai hidos. Într-un romantic. Totul moare, tu nu, i-am zis. Azi sigur nu, mi-a răspuns și a râs. Tare. Cu poftă. La cumpăna dintre ani mi-a lins urechea și a aprins tot cerul. M-a iubit toată noaptea. La zece i-am scris, n-avea cum să-mi reziste. Ne mai iubim și azi? Nimic. Mi-am desfăcut o bere și am încercat să-mi iau gândul de la ea. Nimic. Telefonul a vibrat abia după două ore. Azi iubesc pe altcineva.

Cecilia Fofiu
La masă e și mâțâita de Andreea, colega ce-i face ochi dulci lui bărbatu-meu. Le servesc ciorbă de burtă. Ei i-aș da de vitriol. Mă laudă cu toții. Cred și eu, am muncit ca proasta, nu am belit ochii după bărbații altora. Înfulecă încântați și-mi mai cer mujdei. Ei i l-aș pune și-n chiloți, nesimțita. Corneluș a jurat că n-are nimic cu ea. Dracul să-l creadă, mai ales de când am deschis stik-ul ăla. New folder. Crede că-s toantă. Poze cu matracuca dezbrăcată. Aștept să-l prindă în lingură, măgarul. Pe gât i-l bag.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus