03.02.2024
Titela Durnea
Se trezește ca de obicei la 4. Calcă ușor să nu-l trezească. Dă drumul la robinet. Din oglindă o privește o femeie cândva frumoasă. Azi obosită. Pungile de sub ochi îi accentuează paloarea. Coboară arătătorul pe ridul adânc din colțul gurii. Descoperă încă două linii fine. Surâde. S-a împrietenit cu ideea. Apa rece o dezmorțește. E 1 ianuarie. Vise și rezoluții se-ngrămădesc să umple filele noului an. Se întoarce-n cameră entuziastă, să-i împărtășească. Realizează că patul e gol. Și-și amintește.

Siranuș Hakobian
Amândoi ne lingeam rănile după un lung șir de relații eșuate. După primele întâlniri am renunțat să mai suflu și în iaurt: era perfect. Un capitol nou în viața noastră, spunea el vizibil îndrăgostit. Să lăsăm poveștile vechi în urmă, mai spunea el și eu eram întru totul de acord. Într-o seară m-a întrebat fâstâcit dacă putem să ne ducem relația la următorul nivel. Desigur, i-am răspuns eu emoționată, în așteptarea inelului. Cu tremur în mâini, a scos de la piept fotografia fostei soții: ai putea să te tunzi ca ea?

Monica Bologa
Femeia s-a trezit în toiul nopții, a deschis laptopul, apoi o pagină albă în word. A început să scrie repede povestea pe care tocmai a visat-o. Era despre un tip care trăia o viață plictisitoare și care s-a decis să-și pună capăt zilelor. Bărbatul a ajuns în mijlocul podului, s-a suit pe balustradă, a închis ochii, apoi, înainte de a se arunca în gol, femeia l-a salvat rapid pe desktop. Acum trăiește o poveste de iubire într-un folder nou, pe ecranul laptopului ei vechi, căruia îi moare prea repede bateria.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus