05.02.2024
Monica Aldea
Memento mori - servicii funerare la căpătâi. Totul se termină cu noi. Îți facem sfârșitul memorabil. Dacă ne recomanzi la 5 clienți potențiali, beneficiezi de un demo pe site. Fii tare. Mai devreme sau mai târziu, tot ajungi la noi. Fă-ți plecarea de neuitat. La cerere, îți personalizăm necrologul. Poți alege din 5 variante de epitaf. La achitarea anticipată, optează pentru pachetul care ți se potrivește - jale premium, mortuar complet, parodic moderat. Cu noi, marile tale speranțe intră în nemurire.

Marilena Demian
Uneori îl primeam și pe el să joace. Era mai mic decât noi, dribla printre picioarele noastre și faulta fără jenă. Când ne odihneam pe gazon, nu tăcea o clipă. Ce-ați făcut voi până la vârsta asta, bă? Io, la 20 de ani, o să fiu faimos. O să joc la Barsa sau la Real, o să am milioane în cont și cele mai tari gagici. Ce râdeți, bă, vă arăt eu vouă. Când l-am reîntâlnit peste ani, era tot guraliv. Sunt la cea mai tare casă de pariuri sportive. Intru acum de noapte, a zis șefu' că poate la anu' îmi face și contract.

Alex Caragian
Unii morți nu mor niciodată. Bucăți organice mor în noi odată cu cei morți și lasă goluri pentru ca cei plecați să aibă unde să continue să trăiască. Așa unii morți nu mor niciodată. Durerea pierderii lor este fizică. Ea se găsește o vreme în gât, în piept, în stomac sau între tâmple și acolo putrezește. Și lasă alte goluri. Chiar lângă puțul de lacrimi secat. Moartea este trezirea din visul vieții. Asta înseamnă că atâta timp cât trăim, continuăm să visăm și să-i păstrăm în viață pe cei plecați.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus