06.02.2024
Radu Gramatovici
Relația cu Gabi, noul coleg, avansa. Eram cucerită de spiritualitatea lui și îi prevedeam un viitor mare. Faptul că acum împăturea răvașe era doar uneltirea sorții de-a mi-l scoate în cale. Simțeam că e momentul să preiau inițiativa și să-l invit acasă, dar casa mea era ca-n Marile speranțe, așa că am redecorat-o. A intrat sfios și m-a sorbit din priviri până mi-am lepădat toate hainele. Când mi-a desfăcut picioarele, s-a retras brusc și din ochii lui speriați am aflat că îmi scăpase ceva: nu redecorasem chiar tot.

Laura Stanciu
Ioana își petrecea onomastica la un restaurant, cu cele mai bune prietene. Se simțea iubită și acceptată așa cum era. Fetelor, am jurat că de mâine încep. Zău că-ncep. Ori pe-aia de 13 zile, de schimbare a metabolismului, ori pe-aia cu varză. 47 de kg am de dat jos. O să-mi ia un an, dar știți că nu mă mai suport. Așa că o să mănânc azi tot ce-mi place. Facem super party? Vreau cheesecake, crème brulée și sangria. Fetele au analizat meniurile, au comandat și au promis că vor ține dieta împreună.

Iulia Biro
Mama și tata au făcut pentru viitorul urmașului ce au știut ei mai bine. Parcă ce nu pot cumpăra banii, în țara asta. Munceau mereu, banii se adunau, dar au și zburat. Au plătit pentru odor tot ce trebuia. Bone de lux. Școală privată. Mașină cu șofer, ca să ajungă la școală. Pregătiri cu profesori scumpi, ba încă au cumpărat unul și pentru la domiciliu, un fel de Alexa uman. Tabere, să mai scape de el de acasă. Au băgat în curu' lui atât și s-a ales praful, ăsta a ieșit poet și stă cu ei pân-or muri.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus