07.02.2024
Nicolae Popescu
Mari clipește în spatele ochelarilor, stă lipită de ecranul desktopului. Ionico, de unșpe ani îmi pun obiectiv să mă mărit. Am 56 de fișiere ale bărbaților cu care m-am întâlnit: zodie, studii, profil psiho, ce poezii citește. Cu fiecare m-am văzut maxim o dată. Ce greșesc? Contabilă sunt, 43 de ani am, stau cu mămica, nu ratez promoțiile SH. Tu cum ai reușit, Ionico? L-am întrebat pe mocofan dacă facem sex, a zis da și suntem luați de 17 ani. Lasă dracu' poezia și întreabă-l asta pe chiorul cu care te vezi azi.

Dan Banu
Tată, vine, țipase băiatul, dar tac-su îi arse o scatoalcă după ceafă de-l dărâmă cu nasul de sobă. De data asta chiar vine, zâmbi el dar bărbatul tună. Fugi de-i adă leșie lu mă-ta să spele dușumeaua. Nici că dispăru puștiul când auzi șuierul. Îl văzu venind din lungul uliței învelit într-un nor de colb, speriind orătăniile din ogrăzi. O namilă de metal scoțând flăcări pe nări. Dădu să iasă pe poartă, dar un om cu chipiu, costum și nasturi de fier îi ceru biletul. Puștiul nu mai apăru de atunci.

Monica Bologa
În fiecare seară își surprinde mama uitându-se pierdută la Lună. E mereu tristă, și tot mai tăcută. Copilul a început să strângă bani într-un porcușor de ceramică. Primii bani i-a primit de la bunici. Acum adună aproape zilnic mărunțișul din bolul de sticlă în care mama lui pune intenționat monedele. Înainte de culcare scutură porcușorul; îi place sunetul metalic ca de clopoței. Ce vrei să-ți cumperi de bani, l-a întrebat într-o zi maică-sa, o jucărie? Nu. Vreau să-mi iau o navă spațială ca să merg pe Lună.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus