08.02.2024
Marian Bircea
Ca leii munceau oșenii în șantier. Trăgeau nădejde cineva să le dea curent la barăci. Pe mine a picat măgăoaia. Tină până-n genunchi, ploaie, singur. Voiam să scap, aveam întâlnire. Speram să termin, nu era atât de greu pe cât de mult. Când s-a aprins lumina în barăci, au început chiuiturile și din pick-up-uri să zică Frații Petreuș cu cetera și zongora, Așe beau oamenii buni. M-au înconjurat, cuțitele la vedere. Ioi, țucu-te mă ficior, de aici nu pleci fără să bei cu noi un lichior de viorele.

Anca Postescu Stancov
M-aș duce a doua zi de Paști. Că-i curat și lumină. Sper să-i găsesc pe toți la masă. Vin făcut de tata, pateurile mamei, dulceață de la mam-mare, găluște de aur de la cealaltă mam-mare și ouă roșii cu model, de la Bunicu'. Sper să fie și mătușile. Și Mariile. Cafea le fac eu. O parte din drum o să merg singură, mi-am pregătit niște Asicși noi, portocalii. Iau și cruciulița de la fi-miu. La graniță sper să mă aștepte bărbatu-meu. De el mi-e cel mai dor. Știi Dacia-aia veche. Sper să mă ducă cu ea pân' la mare.

Adina Drag
Reușești pe naiba. Ești ca maică-ta. Pace și iubire, un căcat ambalat frumos. Eram deja departe de casă. Tuk-Tukuri pestrițe cu nori negri de smog în urma lor, biciclete pe post de cărucioare, scutere chiar și cu cinci persoane, toate circulau haotic și îmi făceau inima să-mi sară din piept. Mi se făcuse foame. Era opt seara și m-am așezat la o măsuță din plastic. Un puști îmi șterpelise chitara. M-au acuzat c-am furat ce era al meu și am ajuns prizonier în Orașul Îngerilor. În fascinantul și liberul Bangkok.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus