08.02.2024
Nelida Holban
Aștepta să vină cineva să-i dea vestea cea mare. Avea în geantă coniac să-i cinstească pe ăia care râdeau de el. Acum, a treia oară, îi va îmbăta pe toți, dar mai ales pe ăla care zicea că un bărbat deștept face prima dată fată, că unul și mai deștept face și a doua oară tot fată și că unul genial se oprește aici. O să vadă ei. Băiatul lui o să fie frumos și deștept. O să-i semene. Își auzi numele. Ce am, doamnă? Două fete, zise asistenta. Știu, sunt acasă. Da' acum? Două fete, nu pricepi? Gemene. Să-ți trăiască.

Roxana Catana Tarhon
Azi e 5.01; mi-am luat concediu la mare din 30.07. Asta înseamnă 26 + 28 + 31 + 30 + 31 + 30 + 30 - 206 zile să slăbesc de la 120 la 70 de kile, ca să încap în costumul de baie pe care mi l-am luat de Crăciun. Deci, 50 de kile în 200 de zile ar fi cam 250 de grame pe zi. 250? Păi, simplu: nu mai mănânc o shaorma mare la micul dejun, iau una mică. Hopa, calendarul zice că e an bisect; deci încă o zi pentru planul meu. Minunat, mai mult ca perfect. Zâmbi și întinse mâna plină de poftă spre o gogoașă cu ciocolată.

Alexandrina Deaș
Gata. De mâine mănânc sănătos, arunc țigările, îmi fac abonament la sală, dorm 8 ore pe noapte, învăț să comunic asertiv cu soacra-mea, nu-mi mai înșel nevasta. Domnul, domnul, auziți ce vă spun? A tresărit ca trezit din somn. Bust generos, talie de viespe. Vă spuneam că au venit rezultatele analizelor. Toate sunt în limite normale. Nu aveți nimic grav. O banală răceală. Aveți aici rețeta. Se ridică, mulțumi și înainte să iasă pe ușa cabinetului, întrebă: la ce oră spuneați că terminați programul?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus