11.02.2024
Florentina Enache
Și zici că nu vii? La ce să viu; să te văz pă tine cum o joci p'a lu' Beșleagă? Eh, las'că și tu cu toți ăilanți. Io, ce? Vreai să stau ca toanta pă margine să te aștept pă tine să mă vez'? Păi ție d'asta îți trebe? Nu e dăstul că stau aci, noapte dă noapte să vii tu să zici doo vorbe? Eh, lasă, nu te mai supăra, că și io viu cinci km cu bicicleta doar să mă cerți tu la portiță. Hai, pupă-mă și pleacă odată d'acia că dacă te găsește tăticu', îți rupe picerele și ai nevoie de ele sâmbătă, la horă. Poate nu mă joci.

Paul Dârvariu
La dus a fost OK, dar la întoarcere am făcut 14 pene de la Dâlga, până acasă. La prima, am înlocuit roata beteagă cu cea de rezervă, dar la următoarele m-am târât până la vulcanizări. Ciudat, se întâmpla mereu la aceeași roată și pe aceeași parte. Abia la București am descoperit în roată o ghindă. Mi-am amintit că în urmă cu o săptămână adunasem ghinde pentru școala Oanei. Cred că cea mai ghidușă dintre ele s-a strecurat, pâș-pâș, între anvelopa și camera roții de rezervă, numai ca să ne strice botezul Prăzulinei.

Florina Hegedüs
O fată am, singurul meu copil și mă doare să o văd plângând. Doctorii le-au spus că numai în vitro mai au șanse. Să-i alin le-am oferit mașina. M-au refuzat. Au zis că-i o rablă. I-am invitat la masă și cum stăm la siestă aici în grădină lângă garaj din una în alta le povestesc: Ne întorceam cu taică-tău de la doctor. Singura șansă să încercăm FIV, doar asta era atunci. Ploua. Mașina a derapat într-un șanț. Înghesuiți unu-n altu'. Ore până ne-au remorcat. Nu le-am mulțumit. După o lună am știut că-s însărcinată.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus