11.02.2024
George Dometi
Furia pe care o simt când te văd că o bruschezi pe mama, mă face să îmi doresc să-ți caftesc moaca. Doar pentru că ești mai mare ca mine, mai masiv ca ea și mai puternic ca noi nu îți dă dreptul să ne agresezi. Azi urli, mâine împingi, apoi urmează snopitul. Vechea poveste cu Are nevoie de ambii părinți. Dar viața, crescând cu tine care ne vei stâlci în bătaie, e mai dureroasă decât dispariția ta din peisaj. Apoi boschetarul cel tânăr trase corpul boschetarului bătrân în mașină 1100 incendiată.

Monica Bologa
Înainte de somn, încep să-i inventez fratelui meu, Vlad, tot felul de povești cu mașini. În fiecare seară mergem cu ferrari-ul decapotabil prin țări străine. De ziua lui, l-am dus în cimitirul de mașini, ne-am urcat într-o dacie fără roți, ne-am pus ochelarii de soare și ne-am plimbat prin lume până-am adormit la volan. Ne-a trezit dimineață un câine care lătra pe capotă. Când am ajuns acasă, am luat amândoi de la tata o mamă de bătaie. Seara, în pat, Vlad mi-a șoptit la ureche: mă mai duci și mâine cu mașina?

Ina Moldoveanu
Fă, Dăciuțo, fă. Unde dracu te-ai ascuns, zgâtie. Tanti Decebala, e pe deal la casa Burebistei. S-a dus să ia păduchii de la puradeii ăleia. O omor când vine acasă. Dacia s-a ascuns în fânar de frică. De foame spărgea ouă și le înghițea, așa crude. A venit și miliția. Era de negăsit. Bunicul Traian o găsi a treia zi, când căuta jderul care-i fura ouăle. Fă fetică, fă, ne speriași. Coboară că mă-ta mare ți-a făcut orez cu lapte. Vin' să te pupe buna pă frunte. Vino fată că nu-ți fac nimic. Doar îs cu vorba bună. Mâine îți trag o joardă.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus