13.02.2024
Dan Banu
Transmitem din fața blocului BI3, unde Luna a fost văzută pentru ultima oară într-o baltă. Domnule Prăpădescu. Doamnă, io venisem pe la 8 cu câinele de la plimbare, era însetat bietu' și până să apuc să-i pun apă-n blid, a găsit balta aia colo-n colț lângă bloc și a lipăit toată apa. Luna era acolo, mă jur, da' dacă a băut apa a hăpăit și Luna. La ora la care transmitem acest reportaj Luna este în continuare de negăsit, în timp ce burta câinelui familiei Prăpădescu a căpătat un curios halou auriu.

Adriana Patroi Miu
E sub calmante. Nu simte nimic, doar o senzație plăcută de amorțeala și una plăcută de pace. La știri e zarvă mare. Cum a putut un iubit îndrăgostit să își înjunghie iubita chiar de ziua ei? 22 de lovituri - 22 de ani. Va supraviețui? Închide. A trăit totul intens: un handicap sentimental moștenit la naștere. Aude jurnaliștii cum se ceartă cu asistentele pentru a primi declarații. Lăsați-i să intre, se trezește strigând: nu îl cunosc pe omul despre care vorbiți. Poate că pumnalul a ajuns unde trebuie. M-am vindecat.

Florentina Ghițescu
Jurnal de călătorie. Ziua 1011. Planeta Pământ. Am mai fost aici în urmă cu mai mulți ani când l-am întâlnit pe un domn foarte drăguț în deșert. Atunci mi-a desenat o oaie și o botniță. M-am întors la floarea mea. Oaia nu a mâncat floarea chiar dacă botniței îi lipseau legăturile. S-au împrietenit. După un timp floarea mea a murit și am plecat iar în călătorie. Acum am nimerit într-o cutie mare în care mulți oameni aleargă fără rost și pe un ecran mare cineva spune - începem telejurnalul.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus