13.02.2024
Oana Jindiceanu
Un magazin de cartier a găzduit azi un eveniment neobișnuit: o femeie a agresat verbal mai multe persoane aflate în incintă. Martorii spun că aceasta povestea întâmplări personale, recita versuri, cânta, dansa, cerea oamenilor aplauze și flori. În urma cercetărilor efectuate, s-a aflat că femeia este actriță independentă, iar incidentul s-a vrut a fi o repetiție pentru apropiata premieră a spectacolului în care joacă singură, propriul text. Agresoarea primește îngrijiri medicale de specialitate.

Adina Drag
Sunt captivă în ghiveciul de pe balcon. Să zicem că așa m-am trezit. De la slăbănoaga de deasupra îmi pică iar scrum în cap. O înjur din toată inima și mă trag sub planta vindecătoare de aloe vera, care nu vindecă nimic. Încă vorbește la telefon. Da, fată, ține-te. Simt că vine o nouă serie de breaking news. M-a părăsit, dar îi fac eu felul. Nici n-am timp să-mi plâng de milă, că, deodată, un stol imens de ciori înnegrește cerul, mai ceva ca-n filmele lui Hitchcock. Slăbănoaga chiar are puteri.

Cecilia Fofiu
În ralanti caut loc de parcare pe ulița strâmtă de la marginea lacului când un sătean amabil face semn și mă invită în curtea lui. Aliniez mașina, iau echipamentul de pescar și mă instalez pe mal visând la o captură zdravănă. Spre seară, lipsit de noroc, îmi aranjez amărât sculele, pe jumătate scufundat în portbagaj. Brusc aud un țipăt și-mi simt șalele îngreunate. Ciupit rău și învinețit sunt salvat cu greu de stăpânul gospodăriei ce-mi prezintă pompos, ca la ora de știri, agresorul neospitalier se numește Gogu.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus