14.02.2024
Paul Dârvariu
Subsemnatu Demostene Pestrițu curier la restaurantu Cina cea de Faimă vă înaintez o plângere în potriva reporterului Dv Leonard Guguștiuc care a difuzat în știrile de la ora 5 un reportaj în titulat Violatoru din parc. În realitate nu a fost un Viol întru cât unei domnișoare de secs femenin i se prinsese fusta în lanțu bicicletei ceia ce eu iam sărit în ajutor dezbrăcândo. Rog să daț acest Drept la replică la o oră de macsimă audiență. Anecsez Declarația domnișoarei bicicliste Cerasela Buzdugan.

Alex Caragian
Într-o seară foarte înaintată, în timp ce pleoapele mă afundau între pernele canapelei, am făcut o descoperire neașteptată și pe care nici azi nu sunt capabil să mi-o explic. Am găsit un buton ascuns pe telecomanda TV-lui care-mi dădea acces la un program ce prezenta știri ce urmau să aibă loc abia peste două zile. De fiecare dată când încercam să previn ceea ce vedeam la TV, adormeam neîntors până la difuzarea mondială a știrilor. Ceea ce este și mai inexplicabil este faptul că eu nici n-am TV.

Bogdan Sebastian Burjan
Când la pământ fiind m-a lovit atât de crunt încât nu mai simțeam nici durere, nici frică, nici ură și nici răzbunare. Când cu o singură privire i-am frânt inima în atâtea cioburi mici și fine încât nu mai era nimic. Nici suflet, nici viață, nici întuneric. Când lumea asta mică o strângeam în pumn. O puteam strivi într-o secundă. Sau să o eliberez. De acolo, din vârf. Când în costum fiind, pe ploaie, priveam înspre ceața deasă. Și am mai tras un fum. Din sticla goală whisky. Ora mea de știri. Seara. Apoi adorm.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus