14.02.2024
Carmen-Ecaterina Ciobâcă
Zilele astea au trecut de la cadastru. Lelea Floarea a primit pământul de dincolo de pârleaz. Așa e drept, ăsta-i hotarul de dinainte de război, au zis. Mama a sunat săptămâna trecută. Face curat în casa unui italian. Bunica nu prea mai aude. Când s-a-mbolnăvit Anuța a zis că ne-au ajuns blestemele vecinei. Tare cătrănită-i lelea Floarea de când e vădană. Era bine dacă nu cânta cucuveaua pe casă-n seara aia. Și dacă n-aveai ranga aproape. Acum mă duc, tătucă, mă dau ăștia afară. Mai trec eu luna viitoare.

Cristian Nedelcu
E dimineață. Deschid geamul și pun ibricul pe foc. Fac o cafea. Pornesc televizorul, dau pe canalul de știri. Îmi aprind o țigară și pornesc calculatorul. Trag un fum, iau o gură de cafea, apoi mai trag un fum. Ceva nu e în regulă. Mă uit pe Facebook, nimic interesant. Îmi verific e-mail-urile. Am primit factura de la Digi. Mai trag un fum, sorb o gură de cafea. Același sentiment, că ceva nu e cum ar trebui să fie. Iau telecomanda și dau pe BBC Earth. Vocea lui David Attenborough mă calmează. O dimineață perfectă.

Caterina Tudorache
Deci aia de la 3 nu a mai venit de ieri acasă. Așa o apucă vara, de mă gândesc tot timpul ce face oare florile ei. Dacă o avea, Doamne iartă-mă. Că am văzut că nici Tița de la 8 nu are nimic. Casa goală și nu suportă praful. Ce o face când s-o trezi cu vreun nepot la ușă. Îi ține afară. Am fost la farmacie și tot nu știe ce am de nu dorm. Nu vreau să stau cu ochii pocniți. Dar ce să fac. Într-o pauză de respirație, am făcut un pas spre ușa blocului. În viteză, tanti Știrea veni după mine. De Gicu de la 2 ai auzit?


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus