15.02.2024
Ina Moldoveanu
Lasă telecomanda, Costică. Nu pot, sunt știrile de la ora cinci. Asculți toate zoofiliile, mârlăniile, crimele pasionale, violurile și toate perversiunile închipuite. Nu-s închipuite, muiere. Dar n-ai învăța și tu ceva practic din toate astea. Am învățat, că d-aia sunt viu în ziua de astăzi. Voiai să mă omori. Zilnic îmi dădeai ostropel. Roșia e o solanocee, și poți muri otrăvit, fără să se știe că este crimă premeditată. Ai învățat un drac. Cianura e în ciorba de burtă. Azi ai cerut două porții. Vrei costumașul gri în copârșeu?

Florina Hegedüs
Eu, eu sunt. Dreptatea. Nu mă știți? Femeia de servici. Cu noaptea-n cap vin la studio să fac curățenie. Era deja ora 10 becul roșu aprins și nimeni. Am vrut să mă spăl pe mâini de dilema că ori ce o fi, dar ușa toaletei era blocată. Înăuntru sunt și acum baricadați Adevărul, Libertatea, Speranța. Nu știu ce se întâmplă dar știu că așteptați mereu știri și m-am gândit să mă pitesc aici sub pupitrul de comandă și cât m-oi pricepe să vă transmit. Îmi este frică. Dinspre toaletă se aud împușcături. Se trage. Apa.

Ionuț Tuhoarcă
A fost ca o palmă pe care am luat-o și chiar am luat-o. Vântul bătea și nu prea. Copii mici se jucau în țărână. Ca un nisip fin. O bătrână îi supraveghea îngândurată departe. Oare la ce se gândea? Doar ea știa. Frig. Tu mă țineai de mână. Nimic nu mai conta. Chiar nimic. Așa, mi-au luat banii, da' mi-a rămas cățelu'. Spunea unu' pe o bancă. De frig nu-i ținea. Scotea peștele din tomberon. Îl punea pe farfurie. La gunoi cu el. Televizor? Știri? În casa mea? Peste cadavru' meu.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus