16.02.2024
Dan Banu
Locatarii blocului A3 din strada Rânduielii au reclamat în multiple rânduri că bărbatul care stă la etajul 7, apartament 45, se aruncă noaptea de la fereastră. Polițiștii trimiși la fața locului au confirmat fapta reclamată, dar nu au reușit să descopere corpul decedatului, acesta dispărând fără urmă. Forțând intrarea în locuință, organele de ordine au găsit-o plină de coconi de mătase și un păienjeniș de fire subțiri transparente. Chemată la sediu vecina a recunoscut că visează noaptea fluturi.

Radu Gramatovici
Un accident teribil s-a produs acum o oră pe strada Virtuții. Mi se strânge puțin inima. Numai accidente se întâmplă la noi în cartier. Un copil de zece ani a fost izbit pe trecerea de pietoni de o mașină care și-a continuat drumul. Ce nenorocire. Mă gândesc la al meu, dar al meu e mai mic. Nu se cunoaște încă starea copilului. Deși e bine făcut, toată lumea zice. Telefonul sună în gol. Medicii sosiți la locul impactului îi aplică manevrele de resuscitare. Niciodată nu răspunde. Morții mă-sii de viață. Da, ce vrei?

Silvia Ștefan
Doamna de la Aprozar aruncă resturile de frunze din lădițe, așezându-le turn după raftul cu zacuscă și gemuri. Pune halatul alb în cuier și iese cu gunoiul. La tomberon - o carcasă a unui televizor cu lămpi. Hm, își zice, uitându-se în stânga și în dreapta, mereu mi-am dorit să prezint știrile. Aranjează iute părul, freacă buzele ca să uniformizeze rujul și vâră capul în cutie. Bună seara, tovarăși. Bine v-am găsit la Telejurnal. Brusc, simți o gâdilătură în nas. Era Nicu de la taraba cu praz. Ia și microfon, Anco.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus