17.02.2024
Răzvan Drăgoi
Prima navă spațială momârlană ieșea din hiperspațiu. No, tu, Datule, ce-are motorul cuantic? Apăi, bace Picardie, socot că nu mai avem cărbuni. Tu ai bolunzit, Datule? No, mă, Joardulule, treci pe impuls. Apăi bace, nu mai avem, că l-o dat Raichie. Stuchi-l-ar să-i stuche, pe ce o dat ăla motorul de impuls? Pe-o țâr de pălincă romulană tare și bună. Apăi, no, că atunci nu-i bai. Aduceți pălincă și pe doftora Cușer. Iar nava o luăm la vâsle, că dară n-or da turcii. Datule, zi-i ceva cu cetera aia.

Andra Toropoc
O durea ca naiba, tatuajul îi inflamase palma, dar răbda că poate o fi cu noroc de-acum. Se născuse fără linia inimii, dar cu una lungă a vieții care îi trecea și ea tot fată-mare rămânea. Babele i-au ghicit și, după lungi dezbateri prin giratoriile chiromanției, au trimis-o la Tatoo Salon. Desigur, a fost mult mai bine după ce a căzut coaja și liniuța trasată de ac i-a strălucit în palmă. Și-au ajutat-o și inimioarele de pe fese, sugestia stilistului, dar despre asta n-a suflat o vorbă babelor.

Florentina Ghițescu
Când a rămas văduvă la 18 ani cu un copil mic, nu a avut timp să plângă, îl lega cu o basma în cârcă și îl lua cu ea la sapă. Când un vecin mai bătrân, rămas singur cu doi copii, a cerut-o de nevastă, a acceptat. Acum erau trei copii pe care îi avea de crescut. Omul ei era un om bun și i-a mai făcut doi copii. Au plecat toți de acasă, toți au învățat carte și s-au risipit în lume să își caute un rost. Acum avea timp destul și a început să plângă gândindu-se la traseul vieții ei.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus