18.02.2024
Cecilia Fofiu
Nu-i știe vârsta. A cunoscut-o în parcul gării și au hălăduit împreună de când i-a făcut loc pe banca lui. E slăbuță sărăcuța, dar fată bună. Au noroc unul de altul cum nu au avut împreună cu alții, pe vremuri. Și-au pus haine groase acum, că e frig, dar seara asta e crâncenă. A liniștit-o și a dus-o la reședința lui de iarnă încurajându-i pașii tot mai târâți. Dârdâia rău. În zori, cu lacrimi pe obrajii scofâlciți, boschetarul repetă obsesiv, au reconfigurat traseul țevilor, legănând la piept iubirea fără suflare.

Laura Stanciu
Max ajunse acasă mai târziu decât de obicei. La cină, Mary îi spuse rece: Ți-am golit șifonierul. Să-ți aranjez hainele în geamantan nu meriți. Le-am pus în saci. Ți le calcă amanta dacă te-o mai primi. Crezi că te-a ales pentru zâmbetul tău cu implanturi? Dacă n-ai fi avut o nevastă, nu s-ar fi legat la cap cu tine. Așa a scăpat de multă treabă. Ea căuta un soț, dar a dat de soțul alteia și a reconfigurat traseul. Smart girl. A ajuns mai repede la ce și-a propus. Am aflat că i-ai cumpărat casă.

Julia Sandu
Mami, cum am venit eu pe lume? Oh puiule, povestea ta e un drum plin de aventuri. Tati tău a fost amator de Ueiz și îi plăcea să se dea cu motoreta fără cască de protecție. Mami folosea gugăl maps să mai învețe să parcheze. Și uite așa, într-o zi amândoi am fost ghidați într-o înfundătură, unde mami s-a împiedicat, tati a alunecat. Tati apăsa frânele, mami schimba vitezele, până când tati i-a dat-o la mami cu reconfigurare de traseu, apoi am făcut ciorba de fasole cu ciolan și când să aerisesc erai tu pe pervaz.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus