19.02.2024
Marian Bircea
Mi-am vândut casa, am dat banii copiilor și m-am mutat pe un teren viran de lângă parc plin de gunoaie unde mi-am făcut un bordei. În doi ani, am curățat zona și am plantat două mii de copaci și pomi. Trăiesc din deșeurile reciclate. Pot să văd cât de bolnavă este societatea după tipul de deșeuri, așa cum medicul poate pune diagnostic după aspectul scaunului bolnavului. Eu nu curăț excremente, rahații constipați și fetizi, sunt la conducerea patriei, votați cu obstinație de balegi și găinațuri.

Nicolae Popescu
Iepurașul e costumat în livrator. Cară greu un pachet la bârlogul ursului. Sună de două ori, așa e înțelegerea. Deschide ursul, iepurașul e uimit. Nu așa era planul. Bâlbâie: am un pachet pentru doamna. Ursul smulge coletul, îl desface. Un vibrator? Ai comandat tu asta? Ursoaica neagă, speriată. Auzi, n-a comandat, dispari. Iepurașul e fleașcă de frică și rupt de șale. Mi-a trebuit joc de rol cu ursoaica, Cum naiba manipulam chestia asta uriașă? De-abia pot s-o car. Mai bine reconciliez relația cu iepuroaica Țup.

 Monica Aldea
La capătul lumii, Vameșul Timpului ostenise. Socotea perioada ce revenea fiecăruia, dar rațiile erau tot mai mici. Oamenii aveau acces la Marele Contor. Chiar monitorizau individual durata. Tot mai des, cei ce se considerau înșelați ridicau priviri mânioase și strigau amenințând cu pumnul roată. Dar legile erau clare - calculase în defavoarea oamenilor, urma să îndrepte totul. Le va da dreptul la prima întoarcere și o singură șansă de reconfigurare a vieții. Hotărât, Vameșul bătu Gongul Resetării.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus