23.02.2024
Arthur Ianoși
Dacă mi-ar fi spus cineva că o să mă îndrăgostesc de o florăreasă, i-aș fi zis: Fugi mă până la magazin și ia-mi două țigări la bucată. S-a dus, deci mi-a zis. Ne-am cunoscut, ne-am plăcut, ne-am iubit. Până s-a mutat la mine. La început a fost frumos. Ar merge bine niște flori la geam, zice ea. Era ziua și ghiveciu'. Nu trebuia să ne mai ducem noi în Grădina Botanică să ne vedem cu prietenele ei. Veneau ele la noi. Măcar de-ar fi plătit la intrare. Avem patru sute de ghivece. Mi-e dor de burlăcie.

Alina Ilie
Nu înțeleg muzica zbânțuită pe care o asculți și nici nu-mi place. Te îmbraci cu haine cu două numere mai mari. Când îți cumpăram eu așa, ziceai că-mi bat joc de tine. Și nu mă mai auzi. Așa-mi spunea mama. Acum ascultăm ABBA împreună. Se uită cu emoție la copiii mei, care ne roagă să aleagă ei melodiile. Apoi îmi zice că a revenit moda cu hainele largi, că avea și ea un parpalac crem, cam lălâu așa, și niște sandale roșii, cu talpă groasă, pe care le purta cu pantaloni de blugi evazați, de care se mira mereu mămăica.

Monica David
Mami ție îți place BTS, mă ia la întrebări puștoaica mea de 12 ani, mi se blochează mintea preț de o secundă, deja e timpul pentru boli cu transmisie sexuală? Nu mami, ăștia sunt o trupă Kpop, coreeni, ah, ce ușurare, poate preferi amsr mă apelează o prietenă. amesece? caut pe net să nu rămân ca pisica la semafor, soro pe vremea mea ascultam muzică de Enigma și eventual cântec de balenă, nu o fătucă cu un microfon în mână pe care îl periază cu un pămătuf. Reinventară apa caldă și îi zic timpuri noi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus