27.02.2024
Costică Tihan
Am turnat câte-o cinzeacă din sticla de Stolichnaya. Lui tăticu îi sticleau ochii. Mamițica făcea un pui la tigaie și mămăliguță. În bucătăria de vară era un aer limpede de seară văratică, cu țârâit de greieri și orăcăit de broaște. Tăticu a adus niște vin din cramă și se tot uita fix la mine. Vrei să facem un cubaj? A desenat un butoi pe un carnețel soios, i-a dat dimensiunile și ne-am apucat de socotit. A terminat primul cu metodele lui băbești. Am tăcut preț de câteva secunde. Eeiii, cum e? Alte vremuri, ai?

Alina Nedelcu
Îi urmăresc demult. La început a fost Artanu'. Mare pișicher. Aproape am crezut că fata lui este model și o cheamă Adeline. Apoi vocalul trupei s-a transformat într-un bătrânel simpatic, cu barba împletită, care arată ca vrăjitorul alb din Stăpânul inelelor și are și nume de președinte. S-a dovedit că bătrânelul are vână, știe cu chitara și scrie versuri mișto despre Moldova Mon Amour. Mi-e drag de trupa asta, are viitor, chiar dacă timpurile nu mai sunt atât de noi. Old school rock never dies.

Magdalena Daminescu
Uneori mă copleșesc mesajele și videoclipuri prietenelor și a grupurilor multiple din care fac parte. Noroc că mă trezesc cu noaptea în cap și în câteva ore le biruiesc pe toate, cu tot cu mulțumiri și redistribuite. Sunt chiar încântată că lumea se gândește la mine, dar vreau să ies la film sau la teatru și n-am cu cine. Nu găsesc nici o amatoare de excursie, nu vine nimeni la vernisajul meu. Mă sună prietena mea cea mai bună, vorbim de ultimul serial TV, parcă înainte vorbeam de ultima carte citită.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus