28.02.2024
Monica Bologa
În timp ce ne savuram prima cafea împreună la o terasă din centrul orașului, am aflat despre el că-i place foarte mult să citească. La un moment dat, mi-a spus că are o fantezie pe care nu a reușit să o trăiască niciodată. Își dorește să facă dragoste cu o femeie printre cărți cu parfum de povești fictive. Aha, deci vrea să facem sex, mi-am zis. L-am luat de mână și l-am dus acasă. Când a văzut că nu am nicio carte pe nicăieri, a fugit. Eu venisem doar să-mi iau cheia și să-l duc printre cărți. Sunt bibliotecară.

Marian Bircea
Cel mai bun prieten zace ascuns între filele cărților. Chelifer crancoides sau scorpionul de carte. Vânează afidele de hârtie. Când l-am descoperit într-un volum drag mie, m-am bucurat enorm. N-am mai văzut unul din copilărie. Acum trebuie să privesc atent ca să-l pot depista. În ultima vreme am pierdut toate războaiele împotriva soției și a soacrei, longevivă de profesie. Pe rafturi stau cărți siropoase, luate de ocazie. Cu astea am fost înlocuit. Scorpion mic, te rog, lasă păduchii să o devoreze pe Sandra Brown.

Arthur Ianoși
Te-am lăsat să pleci doar ca să am ce să caut. Mi-am lăsat ceasul să stea, crezând că timpul se va opri în loc, neștiind că de fapt mă las pe mine pradă amintirilor. Cred că-mi datorez o scuză. Două. Mai multe. Oricum ăsta mi-e stilu'. Mă pedepsesc înainte s-o facă Universul. Am fost prea aspru cu mine. Gata. Nici ăia de la numărul 9 nu m-ar crede dacă le-aș spune că sunt nebun după tine. Milo, întoarce-te acasă. O să-ți gătesc mâncarea ta favorită. Jur. Domnu', repetați afară, aici se citește.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În februarie 2024, grupul are 12.700 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus