01.03.2024
Gabriela Rus
Au dus-o la psiholog, dar testele au sugerat doar o anxietate ridicată. Are prea multă fantezie. Nu mai ține minte exact când a început. Poate chiar de la prima carte. S-au mirat de ursulețul din pătuțul ei. Pe ăsta când l-ai primit? Lucrurile s-au complicat cu lecturile școlare. Doamna învățătoare a făcut ședință ca să afle cine a adus cățelul șchiop la școală. Mama a găsit-o într-o seară înfigând un cuțit mare de bucătărie în Cartea Junglei. Ce faci cu cuțitul, Mara? Ka vine după mine, trebuie să îl opresc.

Iulia Vîși
Ai vrea să învățăm împreună pentru bac? Întrebarea ce deschide cărțile cu toate pulsiunile primelor delicii adolescentine. Pe sub bancă, fusta ei se ridică de la căldură sau de la degetele lui care încep să-i răsfoiască buzele, în locul paginilor de istorie. Interesant devine când schimbi secțiunea și te muți la Beletristică. Printre coapsele ei se scurge prima plăcere erotică ce lasă urme în tapiseria scaunului, în timp ce partea lui de masă începe să leviteze un vis umed. Păstrați liniștea să nu se depună praful.

Julia Sandu
Chicotelile lor se auzeau printre rafturile bibliotecii universității. Apoi, timpul a făcut ce știa, ierni cu muci la nas și veri cu nasul cojit și pistruii ca de ouă de prepeliță. El a plecat în războiul căruia nimeni nu îi spunea pe nume iar ea în schimbul semințelor puse pe pervaz primea vești prin porumbei. Cuiburile din părul ei verde-pădure adăposteau gândurile înfrigurate de gerul Moscovei. Apoi un corb îi aduse moartea. Merse la bibliotecă și în atlasul lumii strivi o floare între pagini, undeva în Donbas.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus