04.03.2024
Corina Nina
Hai la televizor, că-ncepe meciu'. Care-mi aduce prima o bere, stă lângă mine. Mai repede, moimelor. N-oi face oameni din voi niciodată, mormăi bărbatul și-și întinse picioarele pe măsuța din fața canapelei. Deschise o pungă cu semințe de floarea-soarelui și scuipă cu zgomot cojile în palmă. N-am avut noroc de băieți, măcar de-aș avea la pariuri. Azi ținem cu CFR-ul, simt că-i batem pe ăștia de la U. Am pus trei bilete, musai să fie unul câștigător, că altfel nu știu cum vă dau înapoi banii din pușculiță.

Elena Fermuș
Patul l-am ales alb. Nu mai conta din ce lemn să fie. Doar culoarea. Și florile le-am vrut tot albe. Mai greu a fost cu ținuta. Nu știam ce să port. Of, femeile astea. Nici în ceasu' al doișpelea nu știu cu ce să se-mbrace. Cu bijuteriile a fost simplu. Doar una. Nu m-aș fi despărțit de ea nici moartă. Am vrut și muzică. Fără n-aș fi putut. Love of my life. Listă cu invitați? Nu. Să vină cine-o vrea. Au venit destui. Și toți au întrebat de ce. N-am mai răspuns. Mâini calde mi-au atins fruntea rece. Apoi au aruncat pământ. Și gata.

Ionuț Tuhoarcă
În jurul la o clădire mare din care se strigau niște numere, m-a abordat o fată, cam sclipicioasă, dată cu rimel mult. Mi-a spus că treaba merge rău, dacă nu vreau un masaj în schimbul la 2 milioane de lei. M-a împins pe o intrare la un bloc. Am ajuns la o cameră care mi-a spus că e a ei. Acolo a prestat masajul, cum a crezut ea de cuviință. Am constatat cu surpriză că treaba nu mergea rău, chiar din contră. Am găsit chiar și 2 milioane în portofelul din buzunarul de la spate. Masajul face bine la sănătate. La ten.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus