04.03.2024
Mihaela Popa
Casa mea, regulile mele. Aici nu e hotel să vii când vrei. Fără petreceri noaptea. Până la ora zece trebuia să fii în casă. Nici un dar. Vezi că anul ăsta ai examenul de bac și apoi admiterea la facultate. Mai târziu ne vei fi recunoscător pentru aceste restricții. Noi la vârsta ta eram sătui de muncă. Ne-am sacrificat pentru tine, ți-am pus la dispoziție tot ca să înveți, să ajungi ceva bun în viață și să avem un sprijin la bătrânețe. Dar el, ca mulți alții, după facultate a luat drumul străinătății.

Daniela Toader
Didu are rate de plătit și CAR, Mia, când primește avansul, îl împrumută pe Didu, până la lichidare, la lichidare Didu își cere scuze și Mia o roagă pe Ralu să o păsuiască până la avans, când Mia nu-l mai poate împrumuta pe Didu, că are datorii la Ralu, și Didu mai face un CAR, își plătește ratele și nu mai rămâne cu nimic și atunci se împrumută la Mia. Așa îi prinde iarna. Acum stau cu toții într-o bucătărie mică, într-o casă mică, într-un oraș mic, într-o țară mică și așteaptă să vină americanii.

Dan Banu
Așa îi spuneam noi cei dinăuntru, Alcatrazul Iubirii. De afară era un spital banal de psihiatrie cu gard înalt, parc și trei corpuri albe de clădire. Când s-a trezit din transă, noul meu coleg de salon a început să caute ca un nebun sub pernă, în noptieră, sub pat. Desigur, n-a găsit ceea ce căuta. Toți eram acolo din același motiv, ne pierduserăm mințile din cauza unei femei. Acum va termina de căutat și va începe să plângă. Fără să-și recapete mințile știe că va rămâne veșnic dator c-o iubire.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus