07.03.2024
Daniela Toader
Până la 3 ani, nopțile mi-au fost întunecate. Nu știu dacă întunericul gros năștea balaurii cu trei capete, căpcăunii fioroși și gâturile fără cap din care se scurgea sângele valuri-valuri, cert este că bunica mi-a aprins o luminiță. Luminița de deasupra ușii. Așa i-am spus. Apoi bunica s-a dus, eu am crescut, luminița s-a stins, balaurii mi-au devenit parte din viață, eu am învățat să-i ucid, să le sug sângele, să le rod oasele și apoi să râgâi. Azi toată această magie se petrece imediat ce închid ochii și adorm.

Alina Ilie
Pe unchiul Vasilache îl facem acrobat, că nu știu cum de nu și-a rupt nimic niciodată, mergând din șanț în șanț. Mamaia Nela e jongler, face și ciorbă și felu' doi în același timp, și are și plăcintă la cuptor. Tati, tu poți să fii clovnul, mă faci să râd și când ești supărat, și-ți dau eu nasul roșu de când am fost Rudolf la grădi. Iar eu o să cânt ceva frumos cu mama. N-avem magician dar îl rugăm pe nea Costică să ne ajute, că mereu dispar lucruri când apare el, sigur are o școală de magie, ceva. Și gata circu'.

Cecilia Fofiu
Conspectez plictisit dintr-o carte tehnică când, în liniștea sălii de lectură simt o adiere caldă, plăcută. Sunt ridicat de guler și așezat domol pe un pat pufos. Urc prin cupola deschisă și văd aripile fâlfâind ritmic. Un bâtlan mă poartă magic deasupra norilor. Răvășit, mă țin bine de cotoare și admir splendoarea peisajului. Recunosc încântat strada, curtea și pe nevastă-mea. Cu Nicu pe șezlong, îmbrățișați. Mă agit, mai să cad, țip cât pot, vreau jos. O mână mă scutură de zor. Domnule, trezește-te, prea sforăi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus