07.03.2024
Monica Bologa
Trebuie să te înscrii neapărat la școala asta, ai înțeles? De ce să fac asta? Pentru că aici înveți tot felul de scamatorii. Eu am învățat să mă transform în pasăre, în Superman, chiar și în Moș Crăciun. Acum știu să râd pe bune, mai mult cu sufletul decât cu toată gura, în loc de balauri visez castele și zâne. Am uitat ce-i ura. Și cea mai tare chestie e că am învățat să trec cu viteza luminii peste orice supărare. Școala asta e salvarea, prietene dragă. Ok, dar profesorii cum sunt? Sunt copii.

Răzvan Drăgoi
Hai să-ți ghicesc. Întinde palma. Crezi că nu pot? Dacă-ți spun și laptele pe care l-ai supt de la maică-ta, o să crezi? Nu, o să cred că ai auzit pe undeva. Întinde palma. Întreabă-mă ceva ce nu mai știe nimeni. Cum o chema pe prima mea iubită din clasa a treia? I-am spus. Cum ai știut? E scris în palma ta. M-a privit neîncrezător. I-am răspuns și la altele. L-am lăsat cu gura căscată. Nu i-am spus că avea să moară a doua zi. Nici de ce mâna mea era atât de rece. S-ar fi așteptat să am o coasă.

Alex Caragian
Am sărit peste bastonașe direct la baghetuțe, iar alfabetul l-am lăsat deoparte, am preferat Abracadabrul. Uniforma era doar o pelerină invizibilă. După grădi mi-am dat masteratul, doctoratul și am făcut cercetare toată viața cu Marian Râlea și recunosc, a fost o mare magie; am avut parte de prăjituri asortate, surprize, minuni, jocuri, bucurii pentru cei mai isteți copii. Un miner bătrân mi-a revelat spre sfârșitul vieții care este de fapt secretul și m-a făcut să înțeleg că magia este în mine.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus