09.03.2024
George Dometi
Se înscrisese cu un singur gând. Nu conta câte grimoire avea de scris sau citit, câte rădăcini avea de tocat sau fărâmițat, câte broaște de eviscerat, viermi de strivit, câte morminte de dezgropat, câte degete de tăiat, câte pene, fire sau organe de smuls, câte pietre, crengi sau flori de adunat, finalul ar fi fost același. Chiar dacă va fi nevoit să urmeze calea mâinii stângi, deși el o urmează pe cea dreaptă, știa că dacă va munci, va învăța, va reuși să își facă mama bine. Locul lui era aici.

Arthur Ianoși
Nu sunt genul care se-nchină când trece pe lângă biserici. E ca și cum ai încerca să storci iertarea din păcat cu o singură mână. La fel și cu aprinsul lumânărilor. Prefer să vorbesc cu Bărbosu-n natură. Și cu morții mei la fel. Să mă plimb prin locurile care le-au plăcut și să le reamintesc că au avut o viață bună. Când îi chem la mine, se întâmplă ceva minunat. Mă ia cu furnicături. Mi se zbârlește părul, mi-o iau buzele razna într-un zâmbet continuu, mi se aprinde sufletul de dor. Abracadabra.

Ina Moldoveanu
Cinci mii de euro pe an și cursul ocupat? Cică să trimit un email, că poate prind prin 2030. Acum sunt cu mastere, doctorate, magie existențialistă. Dă-le dreacului. Florico fă-ți o listă cu trei bârfitoare. Ghicește-le gratis și gata, ai reclama făcută. Apoi fă un work' d'ăla pă bani mulți, cât mai mulți și cât mai departe să fie. O să ai coadă dă vrăjitoare d'astea în devenire. Le dai diplome de magic women și le ai cliente ani de zile. Un curs de magie inițiatică, le afumi cu marijuana, le activezi demonii și te umpli de euroi.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus