10.03.2024
Julia Sandu
Un strop de praf de stele, recoltat în timpul unei ploi de meteoriți. Esență de rază de lună roz. Chicoteli de zâne, grijă că au o latură răutăcioasă. Bobul de cacao al lui Wonka combinat cu romul lui Cupidon, îți va fi simplu, că e mereu beat. Râsul unei hiene îndrăgostite, găsește una la clubul de comedie. Combinați toate într-un ceaun și amestecați în sensul acelor de ceasornic, apoi în sens invers acelor de ceasornic și în final faceți cha-cha-cha pentru 77 de secunde. Costele, adu plasa, azi mâncăm în oraș.

Miruna Marin
O oră pe zi. Ședea acolo, cu pieptul încălzit de soare, cu ochii luminați de cer, cu mintea vrăjită. Cârlionții îi forfoteau iar castanii, încadrându-i obrajii, trupul se-nvăluia în rochia verde de catifea, în picioare, șlapii se transformau în pantofii preferați din piele de șarpe. La gât, colierul adus de George din Cehoslovacia. Iar el apărea din grădină strigând-o, Draga mea dragă, te fac un dans? Apoi bătea de ora 12 și veneau s-o ia. Hai, bunica. Și rotilele scârțâiau pe linoleul jegos, înapoi spre salon.

Nicolae Popescu
Vera vine supărată fleașcă la Baba Manga. Babo, Pricop mă-nșală. Fă ce știi, fă să-i crape ceva lu' matracuca de Gilda, să nu mai umble Prichi la ea. Manga o privește cu ochi roșii dintre fuste colorate. Vero, ț-aș face un descântec, dar la Școală ne-a-nvățat că nu se există magie neagră cu găină albă. Alta mai slabă n-avusăși în curte? Fuse și Pricop la mine, mi-aduse un cocoș negru, gras și-o litră dă țuică. Așa se vine la Baba. Îmi zâse dă unu' dă-l știi tu bine. De mâine o să-l cam înțepe inima pe Panfil ăsta.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus