12.03.2024
Monica Aldea
După 10 ani, Aimée intra pe poarta Universității ca profesor titular de literatură comparată. Tocurile o stânjeneau puțin, dar grăbea pasul. Părul îi era prins ca în studenție, cu o panglică roșie de catifea. Nu suporta să întârzie. Cu atât mai puțin în noua postură și în plină sesiune. Cocoțată pe ultima treaptă a scării în spirală, o studentă sublinia apăsat rândurile cu un evidențiator. Panglica roșie din păr îi alunecase pe scară. Aimée o ridică și spuse pentru sine. Am reușit, draga mea.

Paul Dârvariu
Mare figură e Emil ăsta. Obișnuiește să scrie poreclele profesorilor în carnetul de student: Baba Clei, Moș Bulone, Moș Electrolit, Șurubel. Cel de fizică, Mironiuc, e un adevărat zbir. La examen, a luat carnetul lui Emil, a început să-l răsfoiască și a izbucnit în râs. Văd că ai scris aici poreclele colegilor mei. Pot să aflu de ce? Ca să mi-i amintesc mai ușor, domnule. Hehehe, la mine ce o să scrii? Mironiuc, desigur. Păi, nu-mi scrii porecla? Nu-i nevoie. Scriu Mironiuc și-atât. E suficient.

Florina Hegedüs
Mâine am examen. Nimeni nu-mi cere nimic. M-aș da bătută. Desene făcute pe ușa dulapului în ținte prinse îmi face dor de-o planșetă. Pe soba de gătit fierbe apa. Ceaunul cu ulei pus zgârcit, așteaptă la rând doar că la boaba asta de porumb prinsă-n boldul de care-i agățată ața nu vine nimic. A' naibii porumbei. Mai fac un calcul mai trag o linie, mă apropii de pervaz. Tot nimic. Vremea-i faină. Mă fluieră Tâmpa să ies la plimbare. Închid fereastra. Bine că am semințe și-mi iau avânt să-mi cer mie, cât mai mult.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus