14.03.2024
Radu Gramatovici
La examen ne-a picat pe toți. A intrat în sală, a făcut prezența și ne-a spus să plecăm. El însuși s-a făcut nevăzut. A venit un alt profesor, s-a schimbat cursul și ne-am văzut de viață, fiecare cum s-a priceput. Mai târziu, am aflat că de fapt nu ne picase chiar pe toți. O colegă, Ana, luase nota maximă, deși nici măcar nu fusese prezentă la examen. Se spune, dar eu nu știu dacă-i așa, că tocmai absența ei l-a convins pe profesor că în noaptea dinainte ea îi predase tot cursul mai bine decât o făcuse el vreodată.

George Dometi
Fața de masă imaculată trădează atmosfera septică a camerei. Pe farfuriile mici, rotunde, albe, numerotate sunt așezate farfurii de supă curate, albe, numerotate. Lângă o stivă de farfurii mai mari, de friptură, curate, albe, numerotate sunt farfurii de desert micuțe, albe și numerotate. Lumina neoanelor bej e de o intensitate moderată. Într-o cușcă, pe scaun o femeie cu ochelari roșii și carnețel gri. Ședința începe în 3, 2. Pe ușa antifonată e scris Terapie de cuplu prin descărcare porțelanată.

Yuka Brevi
Doamne, ce frumoasă este viața. Ai încredere în ce îți spun acum, o să vezi, la un moment dat, o să întâlnești persoana potrivită. Nu va întârzia la întâlniri, te va primi tot timpul cu zâmbetul te buze, te va asculta oricât de greu îți va fi, fără să te întrerupă. Nu își va citi mesajele de pe telefon cu tine de față. Te va servi cu cafeluță sau cu ceai și sigur va avea o canapea caldă și pufoasă. Nu trebuie sa disperi. Trebuie doar să ai răbdare și cam 200 de lei pe sesiune.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În martie 2024, grupul are 12.800 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus